Polityka Prywatności  Ochrona danych osobowych

Informacje ogólne

Firma Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz zadbała o prawo do prywatności użytkowników sklepu modnesukienki.com.pl chroniąc ich dane osobowe .Dzięki odpowiednim rozwiązaniom systemowym zapobiegamy w skuteczny sposób ingerencji osób trzecich w prywatność użytkowników sklepu.
Przeglądając ofertę sklepu modnesukienki.com.pl, szukając informacji bądź zamawiając towar na stronie modnesukienki.com.pl, akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się stronie www.modnesukienk.com.pl. Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz jako właściciel sklepu modnesukienki.com.pl zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w Polityce Prywatności. Wprowadzenie zmian nie wpływa oczywiście na zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz


Dane osobowe


Rejestracja w sklepie modnesukienki.com.pl nie jest konieczna do dokonania zakupów, ale umożliwia użytkownikowi użycie dodatkowych opcji oraz korzystanie z rabatów przy większych zakupach. Dane personalne, które należy podać w formularzu rejestracyjnych, to między innymi: imię i nazwisko, login i hasło, niezbędne do składania zamówień na modnesukienki.com.pl. Zgodnie z obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych, w formularzu rejestracyjnym należy wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz. Przez przetwarzanie danych osobowych, rozumiemy wykorzystywanie ich wyłącznie w celu dokonania realizacji zamówienia tj. wystawienie listu przewozowego, wysłanie faktury za towar, kontakt w celu informacji o przesyłce. Po dokonaniu wysyłki zakupionego towaru.


Użytkownik składający zamówienie w sklepie modnesukienki.com.pl, który wcześniej nie dokonał rejestracji, musi wypełnić formularz z danymi dotyczącymi wysyłki towaru. Każdy użytkownik ma prawo do wglądu oraz poprawiania podanych danych. Jest to możliwe poprzez kontakt z operatorem sklepu lub bezpośrednio na stroniee-odbojnica.pl przez formularz edycji danych użytkownika (w przypadku użytkowników posiadających swoje konto – tzn. login i hasło).

1. Dane osobowe podane przez Klienta w procesie rejestracji lub składania zamówienia są przetwarzane przez Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz  z siedzibą w Zielonce  przy ul. Mącznej 11, 86-005 poczta Białe Błota, posiadający numer identyfikacji  podatkowej NIP: 6662034248 , numer Regon: 380391606, który jest administratorem danych osobowych.

2. Niezbędnym elementem procedury rejestracji oraz złożenia zamówienia jest podanie przez Klienta jego danych osobowych, oznaczonych jako  pola wymagane oraz wyrażenie przez Klienta zgody na przetwarzanie jego danych osobowych podanych podczas rejestracji. Podanie danych osobowych oznaczonych jako pola wymagane jest dobrowolne,  jednakże konieczne w celu rejestracji oraz złożenia zamówienia, ich realizacji oraz obsługi. Podanie danych osobowych nieoznaczonych jako pola wymagane jest dobrowolne.

3. W przypadku, gdy Klient wyraził zgodę na usługę świadczona drogą elektroniczną, której przedmiotem jest bezpłatne dostarczanie newsletterów, uzyskany adres poczty elektronicznej (adres e-mail) jest dodawany do listy e-mailingowej i jest wykorzystywany w celach marketingowych do przesyłania Klientowi informacji handlowej droga elektroniczna w postaci Newslettera.

4. Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych następuje przez zaznaczenie przez Klienta odpowiedniego pola na formularzu.

5. Zgromadzone dane osobowe nie są udostępnianie osobom trzecim, z wyłączeniem przekazania danych podmiotowi uczestniczącemu w realizacji zamówienia w celu dostarczenia Klientowi zamówionych towarów, tj. firmie kurierskiej, za pośrednictwem Sklepu internetowego jest dostarczany na wskazany przez Klienta adres na terenie Rzeczypospolitej Polskiej odpowiednio kurierem. W przypadku, gdy zapłata za zamówiony towar jest dokonywana z góry dane są przekazywane także podmiotowi, za pośrednictwem którego następuje rozliczenie transakcji. Dane osobowe mogą zostać powierzone do przetwarzania dostawcy usług internetowych udostepniającemu zasoby serwerowni administratorowi danych osobowych (dostawcy usług hostingowych). Zakres przekazywanych danych ograniczony jest do niezbędnego minimum.

6. Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz do ich poprawiania. W tym celu powinien skontaktować się z Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz  na adres: ul. Mączna 11, 86-005 poczta Białe Błota lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: sklep@modnesukienki.com.pl.

7. Klient ma prawo do uzyskania informacji, czy i w jakim zakresie są przetwarzane jego dane osobowe, a także informacji o celu i zakresie przetwarzania jego danych osobowych. W tym celu powinien skontaktować się z Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz  w sposób wskazany w punkcie 6 powyżej.

8. Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz , jako administrator danych osobowych, może powierzyć innemu podmiotowi, w drodze umowy zawartej na piśmie, przetwarzanie danych osobowych, zgodnie z art. 31 ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

9. Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz  wykorzystuje pliki typu cookies, czyli małe pliki tekstowo-numeryczne, które są zapisywane przez system teleinformatyczny w systemie teleinformatycznym Użytkownika (na komputerze, telefonie lub innym urządzeniu Użytkownika, z którego dokonano polaczenia z Serwisem) podczas przeglądania Serwisu, w tym podstrony „Sklep online” i pozwalają na późniejszą identyfikacje Użytkownika w przypadku ponownego połączenia z Serwisem z urządzenia (np. komputera, telefonu), na którym zostały zapisane.

10. Pliki cookies zbierają dane dotyczące korzystania z Serwisu, w tym podstrony „Sklep online” przez Użytkownika, a ich głównym celem jest ułatwienie Użytkownikowi korzystania z Serwisu, dostosowywanie stron Serwisu do potrzeb i oczekiwań danego Użytkownika (personalizacja podstron Serwisu), badanie ruchu Użytkowników w ramach Serwisu.

11. Pliki cookies są wykorzystywane w Serwisie za zgoda Użytkownika. Zgodna może zostać wyrażona przez Użytkownika poprzez odpowiednie ustawienia oprogramowania, w szczególności przeglądarki internetowej, zainstalowanego w urządzeniu telekomunikacyjnym wykorzystywanym przez Użytkownika do przeglądania zawartości Serwisu.

12. Użytkownik Serwisu może również w każdym czasie ograniczyć lub wyłączyć cookies w swojej przeglądarce przez takie jej ustawienia, aby blokowała cookies lub ostrzegała Użytkownika przed zapisaniem pliku cookies na urządzeniu, z którego korzysta do przeglądania zawartości Serwisu. W takim przypadku może się jednak zdarzyć, ze korzystanie z Serwisu, w tym z podstrony „Sklep online” będzie mniej wydajne, Użytkownik nie będzie miał dostępu do niektórych treści, a w skrajnych przypadkach może zostać całkowicie zablokowane poprawne wyświetlanie stron Serwisu, w tym podstrony „Sklep online”.

13. Szczegółowe postanowienia dotyczące ochrony danych osobowych i polityki prywatnosci znajdują się w Polityce prywatności i plików cookies, która dostępna jest na stronie internetowej Sklepu internetowego w zakładce Polityka prywatności.




Usunięcie konta użytkownika

Każdy użytkownik, który założył konto w sklepie modnesukienki.com.pl, może skorzystać z możliwości usunięcia konta w dowolnie wybranym czasie. Zostanie ono skasowane niezwłocznie bądź po zrealizowaniu przypisanych mu zamówień. Usunięte zostaną wszystkie dane wraz z adresem e-mail znajdującym się w bazie danych. Nie ma możliwości odtworzenia usuniętego konta. Klient będzie musiał ponownie je założyć oraz podać wszystkie dane.

Bezpieczeństwo danych

Sklep internetowy modnesukienki.com.pl jest zbudowany w oparciu o zaawansowane technologicznie oprogramowanie co gwarantuje zabezpieczenie przed przeniknięciem zawartych na naszych stronach danych do osób trzecich.

jak wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zebrane o Kliencie w żadnym wypadku nie są sprzedawane podmiotom trzecim. Dane uzyskane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane jedynie w celu realizacji transakcji, w tym pobrania należnej kwoty oraz wysyłki towaru. W celu obciążenia karty kredytowej, dane Klienta mogą być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze, a firmie przewozowej w celu dostarczenia przesyłki.
Powyższe dane zbierane są automatycznie o każdym z użytkowników strony. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W sytuacji naruszenia Regulaminu sklepu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.


 
Jak kontaktujemy się z klientem ?

Jeśli dokonałeś zakupu towaru, otrzymasz od nas wiadomości e-mail dotyczące stanu realizacji zamówienia. Możliwy jest również kontakt telefoniczny.


Wykorzystanie ciasteczek (ang. cookies)

Podczas korzystania z naszej strony www możemy wykorzystywać tzw. ciasteczka służące weryfikacji.


Zmiany naszej polityki prywatności

Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz zastrzega sobie prawo zmiany powyższej Polityki Prywatności poprzez publikację nowej Polityki Prywatności na tej stronie.


Zasady bezpieczeństwa


W sytuacji wzajemnego korzystania z jednego komputera wraz z osobami trzecimi, po zakończeniu korzystania z usług sklepu modnesukienki.com.pl, należy pamiętać o wylogowaniu się, by nikt nie mógł korzystać lub modyfikować zasobów Klienta lub informacji jego dotyczących.
Dane podane przez Klienta podczas składania zamówienia znane są tylko jemu oraz Modne Sukienki.com.pl Karolina Gargasewicz (właściciel portalu odbojnica.pl oraz sklepu e-odbojnica.pl )
Gwarantujemy nieujawnianie ich nikomu. Drogi kliencie ostrzegamy byś również zachował ostrożność w udostępnianiu swoich danych do logowania innym osobom.